L’any passat els amics de Nar i Tornar em van enredar per enxarxar el Saló de Vins Naturals de Barcelona. Va ser tot un gaudi, això sí, treballat, i amb final rodó: un miler d’assistents i vi per calmar les sets que vindrien. Tant i tant rodó, que ens va quadrar i ja hi tornem a ser. El 10 i 11 de febrer de 2019, La Nau Bostik, al barri de La Sagrera de Barcelona, acull de nou el Saló organitzat per l’Associació de Productors de Vins Naturals.
Del vi natural, en podríem dir també vi de pagès, vi autèntic, vi singular, vi honest, vi salvatge, vi punky; en definitiva, un vi sense domesticar. Si sou dels que escolliu el vi segons l’etiqueta, ja veieu que n’hi ha per triar i remenar. A les xarxes socials podeu fer servir aquesta per farcir-les de naturalitat i seguir les novetats del Saló: #VinsNaturalsBCN19
Apropeu-vos-hi sense pressa. Més de cinquanta viticultors us hi esperen per conversar i tastar vins. Quan algú t’explica un tros de la seva vida mentre te’l beus, omple la teva.
Els experts organolèptics proclamen que els vins naturals tenen defectes, amb un posat de posseïdors de la veritat, a voltes un xic impertinent, com quan et diuen que t’has cordat malament les sabates, que on vas tan despentinat i que aquest estiu estàs molt blanc. Tampoc no és cert que tots els vins que no en són, de naturals, tinguin el mateix gust i aromes any rere any, aquell sabor a la regalèssia que llepàvem quan érem petits i anàvem escabellats i descalços arreu, amb els peus negres i la cara enfarinada. En qualsevol cas, tenir defectes, trobo que és una virtut, convençut que la recerca continuada de la perfecció mena a la infelicitat. Encara afegiria: volar és tirar-se daltabaix i fallar. Així que, segons com es miri, volar és errar: un defecte. Veniu a volar al Saló!